Falcon Fidgets Logo

F.A.Q.

Wat is het verschil tussen de koperen, plastic en aluminium fidget spinners?

Op Falcon Fidgets tref je een ruim assortiment fidget spinners aan. Vaak krijgen wij de vraag welke nu het beste is. In dit stuk leggen we graag het verschil uit tussen deze drie spinners. In het kort komt het op het volgende neer:

  • Een aluminium spinner is veel lichter (35 gram) ten opzichte van een koperen (95 gram) of plastic (50 gram).
  • Een koperen spinner kan met gemak 6 minuten spinnen, een plastic spinner ongeveer 5 minuten en een aluminium kan dit ongeveer 3 minuten met één spin.
  • De plastic spinners zijn het goedkoopst in aanschaf, gevolgd door de aluminium versie en de koperen is iets duurder.
  • De spinners maken een iets ander geluid door het materiaal.

Een ding hebben de spinners wel gemeen: het zijn allen officiële Falcon Fidgets en staan voor de allerbeste kwaliteit.

Verschil in materiaal

We hebben slechts één spinner in ons assortiment die van koper/messing is gemaakt: de Falcon Hyperstone. Deze spinner weegt 95 gram en is hierom beduidend zwaarder dan zijn aluminium broertjes. Doordat het van koper en messing gemaakt is, is het product alleen verkrijgbaar in de gouden kleur. De 95 gram ligt stevig in je hand en je voelt direct het verschil met de andere materialen.

 

De aluminium spinners zijn lichter in gewicht en zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Aluminium is een perfecte eerste keus wanneer je nog wat jonger bent of minder kracht in je vingers hebt. Door het lichte gewicht kun je hem alsnog een goede spin geven van gemakkelijk 3 minuten.

Wat is een bearing en welke zitten er in de Falcon Fidgets?

Bearing betekent letterlijk de Lagers die in de Fidgets zitten en hier zit enorm kwaliteitsverschil in. Je kunt lagers van staal krijgen, maar ook keramische. Het verschil tussen staal en keramisch kun je goed op het volgende filmpje zien:

Alle fidget spinners van Falcon hebben de beste keramische lagers die verkrijgbaar zijn. Al onze spinners zijn voorzien van SI3N4 vol keramische bearings.